Du kan følge latteren når kjærestene Kari Kjølberg og Remi Gagnås er på golfbanen. De leker og spøker, hjelper hverandre og legger ikke skjul på at de koser seg sammen. Remi har spilt siden 1998, Kari er ganske så fersk.

– Jeg lærer mye av å gå sammen med Remi. Sånn er det jo, man lærer av de som kan mer og som har holdt på lenger. Også er det utrolig hyggelig på banen. Alle du møter er hjelpsomme, kommer med oppmuntrende tilrop og hjelper gjerne til å finne ballen om man har vært uheldig.

Flere jenter på banen

Det er jo en genial sport; Her kan alle spille sammen uavhengig av nivå, takket være handicap-systemet.

Hun savner flere jenter på banen, for de er foreløpig i mindretall. Sporten har forandret seg drastisk de siste årene: Der det før var kleskode og noe som minner om førerprøven for å få spille, er det nå langt mer tilbakelent og ingen opptaksprøver for å få spille, bare et kurs som gir en innføring i det viktigste for å mestre golfen fra starten av.

– Det er jo en genial sport; Her kan alle spille sammen uavhengig av nivå, takket være handicap-systemet. På en runde her på Gamle Fredrikstad Golfklubb går jeg 20.000 skritt og får masse frisk luft.
– Og så er det deilig å kunne ha en felles hobby som vi kan utøve i inn- og utland, sammen med andre eller bare oss to, skyter Remi inn.

Hele familien og mye av omgangskretsen er også involvert.

– Jeg gikk på kurs sammen med min søster, og spiller endel sammen med familien min også, så noen runder i uka blir det. Mor, far, og svoger i tillegg til søster spiller, og sønnen min og svigerdatter er allerede bitt av basillen og går runde etter runde på korthullsbanen. Jeg har jo sett hvor mye dette gir foreldrene mine, nå er det min tur.