Therese Cleve-Stiansen kjenner vi best som danser i TV2- programmet “Skal vi danse”.
Hun driver selskapet “Movimenti” som handler om å bevege mennesker på alle plan; fysisk, mentalt og emosjonelt. Golf er noe hun har tatt opp igjen etter mange år, og føler at hun
er på nybegynnerstadiet, men mener likevel hun kan dra paralleller fra egen dansebakgrunn og kanskje også lære erfarne golfere ett og annet. Mannen Alf-Inge og deres to barn på tre og seks år spiller også golf.

Golfens fordeler

Jeg ble overrasket over hvor mye billigere det hadde blitt å spille nå. En brøkdel av hva det kostet den gang jeg var med sist.

– Jeg brenner for å inspirere andre, og ser at jeg selv kan bruke erfaringen fra dansen i golf. Jeg er jo vant til å stadig stoppe opp og justere og har god kroppskontroll. Samtidig handler det om fokus. Enkle øvelser som går på rotasjon, balanse, isolasjon og pust bør starte en hver golfrunde. Finne roen og fokuset samtidig som du varmer opp kroppen. Mye av det jeg gjør, foregår innendørs. Derfor er det så deilig å kunne være ute, få frisk luft og møte mange nye mennesker. Alle er hyggelige og høflige, og hjelper deg gjerne om du spør, men lar deg ellers holde på i fred.

Therese begynte egentlig med golf for 12 år siden, men har hatt mange års opphold av mangel på tid.
– Jeg ble overrasket over hvor mye billigere det hadde blitt å spille nå. En brøkdel av hva det kostet den gang jeg var med sist. Da tenker jeg på medlemskap og tilgang til bane. Og langt lavere terskel for å begynne å spille.

Hjemmebanen

Solbrun og full av energi fra ferie med familien i Italia nyter hun en runde på flotte Hauger Golfklubb, ikke langt unna der hun bor. Her kan hun fort bruke 4-5 timer på en golfrunde, alene eller med mann eller venner.

– Jeg bruker golf som mental trening. Fokus og ro er viktig for meg. Blir jeg ufokusert, slår jeg feil. Og jeg vet det nesten før jeg slår. Jeg må ikke vinne, men jeg har ambisjoner om å stadig bli bedre. Det fine med denne sporten er jo at alle kan spille, også sammen, enten du kun gjør det for å bevege deg utendørs eller konkurrere. Mine ambisjoner er først og fremst å forbedre meg, og bli like god med alle køllene mine, som er nye for meg. Jeg vurderer også etterhvert å bli med i konkurranser, samtidig er det jo fascinerende bare det at du kan spille på så mange forskjellige måter.